Pod za ugostiteljstvo
Pod za ugostiteljstvo - Estetika je jedan od najvažnijih aspekata pri postavljanju kafića ili restorana jer definiše ambijent ustanove. Pod tada postaje temelj čitavog dizajna kafea jer je osnova na kojoj dizajn počinje.
Pod za ugostiteljstvo - Estetika je jedan od najvažnijih aspekata pri postavljanju kafića ili restorana jer definiše ambijent ustanove. Pod tada postaje temelj čitavog dizajna kafea jer je osnova na kojoj dizajn počinje.
Takođe je važno proceniti funkcionalnost i bezbednosne karakteristike poda. Pod kafea mora biti dovoljno izdržljiv i treba voditi računa o ovim aspektima:
Kafić ili restoran se smatra područjem sa velikim prometom koji prati stotine stopa kupaca dnevno. Granitne pločice vrhunskog kvaliteta sa šarama ili porcelanom u boji najbolje rade.
Stalni rizik od prosipanja hrane i pića zahteva tipove poda visoke gustine koji se lako čiste kako bi se smanjila mogućnost mrlja. Pločice su definitivno jedna od najboljih opcija za podove.
Kuhinja u kafiću je podložna masnoći i vodi. Površina pločica treba da bude mat ili strukturirana sa većom vrednošću klizanja. Pločice protiv klizanja bile bi najkorisnije za smanjenje rizika od nezgoda.